2014. április 12., szombat

Mogyoró(s)vajaskenyér

Mivel kerek számhoz érkeztem a bejegyzéseket tekintve - ez az 50. recept a blogon - gondoltam valami rendhagyóval állok elő. ;) Legtöbbször magam is csak összedobok valamit két-három hozzávalóból, főleg ha a hét vége felé csütörtök éjszaka hazaesek egy salsa buliból lefekvés előtt nem is olyan nagy bűn egy szelet teljes kiőrlésű gabonát is tartalmazó kenyérke, ha már úgyis pörgős kalóriaégetés volt előtte tánc formájában. :D Egy ilyen alakalommal született az elmés elnevezés is!


Hozzávalók:

teljes kiőrlésű gabonát is tartalmazó szeletelt kenyér
teavaj ízlés szerinti vastagságban
pörkölt sós földimogyoró

Extra változat:
teljes kiőrlésű gabonát is tartalmazó szeletelt kenyér
zöldfűszeres vajkrém
pörkölt sós földimogyoró
 uborkaszeletek


Elkészítés:

A kenyérkémet az ízlésemnek megfelelően vastagon megvajazom, előtúrok a konyhaszekrény egy eldugott sarkából egy zacskó mogyorót és megszórom vele, aztán lassan elropogtatom a szendvicsem, hiszen nyomokban egész földimogyorót (is) tartalmazó üzemben készült!


Extra változat:

Zöldfűszeres vajkrémmel és uborkaszeletekkel kiegészítve pedig igazán vidám étek is varázsolható belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése