2012. július 7., szombat

"Vega" vámpír-zombi reggeli

Avagy vízi szárnyas vérével és májával gazdagított hagymás rántotta :[ 

 

Csak erős gyomrú és idegzetű olvasóknak ... én szóltam! :P


Olykor-olykor magával ragadnak a szentimentális hullámok, pláne ha erdélyi gyökerű britek által a világ felé közvetített sikersztoriról és annak újabb és újabb feléledéséről van szó betűkkel telehintett papíron. Ha ehhez még egy remek étel is párosítható, akkor egy regénnyel a kézben átvirrasztott éjszaka után igazán gyönyörű a reggel, pláne ha a baromfiól és a konyha között már megtörténtek a megfelelő véres előkészületek édesanyám által és a konyhaasztalon a reggeli kávémon kívül egy tányér alvadt kacsa- vagy libavér, ill. szárnyas máj várakozik (nem EU szabvány az tény, de ez a vidéki, nagysárréti élet és házi baromfitartás előnye).


Hozzávalók:

egy kacsa vagy liba vére
1/2 teáskanál só
egy kacsa vagy liba mája
3 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál sertés- vagy kacsazsír
5 tojás
 1 teáskanál só
frissen őrölt bors ízlés szerint




Elkészítés:

A véralvadási kaszkád lejátszódása után egy kevés hideg víz ráengedésével megmosom, lögybölöm a tányér alakját felvevő alvadt vérkorongot, lecsurgatom róla a vizet és mindkét oldalát meghintem 1/2 teáskanál sóval. A májat felcsíkozom kb. fél centi vastag szeletekre. A hagymákat megtisztítom és felszeletelem fél centi vastag félkörökre. A vérről leöntöm a só hatására kicsapódott vérplazmás levet és felcsíkozom a vért is a májhoz hasonlóan.



A hagymát megüvegesítem az egy evőkanálnyi zsiradékon. Rádobom a vér- és a májdarabokat és lefedve 5 percig párolom kis lángon.


Míg a horrorfilmkellékek puhulnak a hagymával, felütöm a tojásokat, sózom, borsozom. Végül az egészet felverem és az átsült véres-májas hagymához adom.


Miután gyakran kavargatva jól átsült az egész, már csak a tálalás és friss fogyasztás következik.


Tálalási javaslat:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése